Английската кухня

Английската кухня

С каква храна се хранят англичаните

Вижте и част от менюто за английската кухня

Британците, както всички останали, обичат много да похапват.Някои от изкушенията бяха взети в британската кухня от други страни, но уникалността на английския вкус остава непроменена и оригинална.

Кухнята им има много специални характеристики. На първо място, британците като хора са прагматични, много внимателно подхождат към избора на съставките при приготвянето на храната. Всичко трябва да е с високо качество. Ето защо истинските ястия, приготвени по стари рецепти, ще бъдат доста скъпи в заведенията и ресторантите. Но същите ястия, където някои продукти се заменят с по-прости колеги, излизат по-евтино.

Ако говорим за традиционни ястия, тогава преди всичко – това е най-известните пайове за месо, които се появиха по време на съществуването на Корнуол. Сега се приготвят пайове с много други пълнежи – с ябълки, картофи или конфитюр. Също така, традиционните ястия са риба в различните й форми, картофен чипс, за предпочитане домашно приготвен и готвене. Бульоните или супите в Англия не са много обичани, предпочитат повече месни ястия, въпреки че лесно можете да ги намерите в заведения или ресторанти.

Друго голямо ястие е Йоркширският пудинг

По някаква причина мнозина имат асоциация, че е приготвена от йоркширски териери. Пудингът е получил името си благодарение на окръг Йоркшир, където за пръв път се е появил. Между другото, ако пудингът на височина е по-малък от четири инча, то по закон вече не може да се счита за йоркширкски. Така че, в ресторантите, той е специално измерван всеки път, за да не разочарова очакванията на посетителите, които идват да опитат истински пудинг от Йоркшир.

Интересна особеност е, че ако в други страни се използват сосове за промяна на вкуса на храната, то в Англия сосове практически не се добавят, или се добавят, за да се подчертае естественият вкус. Също така британците не предпочитат особено и подправките, добавят ги малко. Единственото нещо, което може да се опита в храната, е английската горчица.

Храната в Англия

Храната в Англия, като правило, традиционно се приема в зависимост от времето на деня. За закуска англичанинът предпочита традиционната овесена каша, бъркани яйца с бекон, зърнени храни, варени яйца. И разбира се, английски чай, без който не може да се направи никаква храна в Англия.

За обяд те обикновено сервират пиле или сандвичи и точно в пет часа превключват на традиционното пиене на чай. Също така във Великобритания има такова нещо като „неделен обяд“, през почивния ден, сервира се печено месо или пудинг.

Между другото, много ястия в Англия, е обичайно да се ядат само на британски празници. Например, по Коледа правят специален коледен пудинг, на Деня на благодарността се приготвя пуйка, а на Великден англичаните похапват така наречените кръстосани кифлички на масата. Ето защо, ако искате да опитате колкото се може повече национални ястия, ще трябва да поживеете във Великобритания поне една година.

По материали на Menu School.

Recommended For You

About the Author: SeoAdmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *