Андрогенна природа на Omnadren

Omnadren Като тестостероново съединение, страничните ефекти на Омнадрен ще бъдат идентични с всички тестостеронови съединения. Това прави Omnadren много добре поносим стероид за повечето здрави възрастни мъже. Въпреки че е синтетичен по природа, той все още е тестостерон и човешкото тяло няма да прави разлика между него и това, което естествено произвеждате. В терапевтична среда за лечение на нисък тестостерон, въпреки че са възможни странични ефекти, шансовете са много във ваша полза. В такива случаи вие просто замествате това, което ви липсва и нищо повече. По отношение на ефективността, това е мястото, където страничните ефекти на Omnadren ще бъдат най-изразени. Те обаче все още могат да бъдат контролирани. Повечето мъже могат да понасят високи нива на тестостерон доста добре, особено ако предприемат правилните стъпки. За да разберем страничните ефекти на Omnadren, ние ги разбихме в съответните им категории заедно с всичко, което трябва да знаете.

[1] Естрогенни Omnadren:

Omnadren е умерено естрогенен поради способността си да ароматизира. Ароматизирането се отнася до превръщането на тестостерона в естроген и тъй като нивата на естроген се повишават, това може да доведе до странични ефекти. Основните естрогенни странични ефекти на Омнадрен са гинекомастия и задържане на излишна вода. Задържането на вода също може да насърчи високо кръвно налягане, ако излезе извън контрол. За да се борят с естрогенните странични ефекти на Omnadren, често се препоръчват антиестрогени. Имате два избора на анти-естрогенни лекарства за тази цел, селективни модулатори на естрогенните рецептори (SERM) или инхибитори на ароматазата (AI). Обичайните SERM включват Нолвадекс (тамоксифен цитрат) и Кломид (кломифен цитрат). Често срещаните AI включват Аримидекс (Анастрозол) и Фемара (Летрозол). AI ще бъдат най-ефективни, тъй като те инхибират процеса на ароматаза и понижават серумните нива на естроген. За съжаление, те също могат да имат отрицателно въздействие върху холестерола, което може да се влоши от употребата на екзогенен тестостерон. Управлението на холестерола е възможно, но трябва да се има предвид. За много мъже, в зависимост от дозата и индивидуалната чувствителност към естрогенни странични ефекти, SERM ще осигурят защитата, от която се нуждаят. Като бонус, те изглежда имат положително въздействие върху холестерола. Ако можете да свършите работата със SERM, това трябва да е вашият първи избор, но много мъже, особено със супрафизиологични дози тестостерон, ще се нуждаят от AI.

[2] Андрогенен:

Omnadren носи със себе си няколко възможни андрогенни странични ефекти. Такива ефекти включват акне, ускорена загуба на коса при тези, предразположени към мъжка плешивост и окосмяване по тялото. Тези ефекти се дължат на редукцията на хормона тестостерон до дихидротестостерон (DHT) поради взаимодействието му с ензима 5-алфа редуктаза. Такива ефекти са силно зависими от генетичните предразположения, много мъже ще се оправят, но някои може да обмислят използването на инхибитор на 5-алфа редуктазата като финастерид. Употребата на инхибитор няма да намали напълно андрогенността на хормона, но ще има забележима разлика. Андрогенната природа на Омнадрен също може да доведе до симптоми на вирилизация при жените. Такива симптоми включват окосмяване по тялото, задълбочаване на гласните струни и уголемяване на клитора. Жените се нуждаят от тестостерон точно както мъжете; те обаче се нуждаят от много по-малко. Има жени, които се нуждаят от терапия с тестостерон, но Omnadren не е препоръчителна форма. По отношение на производителността повечето жени ще намерят други стероиди за най-добрите си опции. Има стероиди, които носят много по-нисък рейтинг на вирилизация и трябва да бъдат първият избор на всяка жена спортист.

[3] Сърдечно-съдови:

Употребата на Омнадрен може да има отрицателен ефект върху холестерола. Отбелязаният ефект най-често ще доведе до потискане на HDL холестерола. Това може да бъде по-изразено с помощта на AI. Поради тази причина, при използването на екзогенен тестостерон е много важен начин на живот, благоприятен за холестерола. Здравословният начин на живот трябва да включва здравословна, благоприятна за холестерола диета, която е богата на омега мастни киселини и трябва да включва много сърдечно-съдова дейност. Въпреки че са възможни неблагоприятни ефекти върху холестерола, повечето мъже ще се оправят, ако водят здравословен начин на живот и не съществуват основни проблеми.

[4] Тестостерон:

Употребата на Omnadren или друг тестостеронов хормон ще потисне естественото производство на тестостерон. За пациентите с нисък тестостерон това не е от голямо значение. Такъв индивид вече не произвежда достатъчно тестостерон. За индивида, който все още произвежда адекватни количества тестостерон, ако приемем, че не приема добавки с безразсъдно изоставяне, ще открие, че естественото му производство започва отново, след като цялата употреба на екзогенни стероиди приключи. Поради потискането, след като цялата употреба на стероиди приключи, прилагането на план за терапия след цикъл (PCT) обикновено се препоръчва. Това ще ускори скоростта на възстановяване. Това няма да ви върне към нормалното само по себе си, но ще съкрати значително времето за възстановяване. Освен това ще гарантира, че имате достатъчно тестостерон за правилната телесна функция, докато нивата ви продължават да се покачват естествено.
[5] Хепатотоксичност:
Omnadren няма хепатотоксичен характер и няма да причини стрес или увреждане на черния дроб.

Recommended For You

About the Author: Radoslava