Асансьорите в хотелите

Асансьорите в хотелите

Асансьори в хотели

Модерните хотели не могат да бъдат представени без асансьорните кабини. Самите хотелски комплекси са направени под формата на многоетажни сгради.

А ходенето по стълбите не е много удобно за посетители и персонал. Бързина, безопасност и комфорт – това са основните стандарти за хотелските асансьори. И ако такава кабина е оборудвана и отвътре с допълнителни устройства за удобство на клиентите, то престижът на такъв хотел ще се повиши с няколко позиции. Освен асансьора за пътници, всеки хотелски комплекс трябва да има кабина за товарни асансьори. Предвидена е за транспорт на багаж. В края на краищата, посетителите не трябва да стоят на опашка, чакайки асансьора, препълнен с хора. И ако асансьорите в жилищните сгради са отговорни само за преместването на пътниците до етажите, хотелските асансьори също са отговорни за навременното доставяне на поръчки и услуги на клиентите.

Кабините

Асансьорните кабини в хотелите са оборудвани с вътрешни огледала, удобни перила и декоративни елементи, които подчертават спецификата на заведението, както и много хотели инсталират парапети за инвалиди в техните асансьори. Така че, ако хотелът има семейна репутация, тогава в кабините на асансьора трябва да има цветя в саксии. И на етажа можете да поставите килим. Но всичко зависи от цялостните дизайнерски идеи. Поставянето на асансьори на всеки етаж в хотелите се прави индивидуално. Но най-доброто решение би било да се инсталират кабини по двойки в средата на всеки коридор.

В този случай, гостите няма да се налага да стигат до втория асансьор, ако първият е вече зает.

Характеристики на движение и скорост

Основната характеристика на хотелския асансьор е, че той трябва да работи денонощно и без прекъсване. В крайна сметка, клиентите, които живеят в хотели, трябва да се движат свободно в целия комплекс. И входящите посетители се приемат по всяко време на деня. Следователно надеждността и дълготрайността на такава кабина трябва да бъде приоритет при инсталирането в хотел. Високоскоростните асансьори в хотелите са инсталирани само за етажи над 20. Най-популярните асансьорни структури в хотелския бизнес са асансьорите с хидравлично задвижване. Те са надеждни в експлоатация, имат плавно движение и средна скорост. И това прави движението в такава кабина удобно.

Recommended For You

About the Author: SeoAdmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *