Видове гаражни врати – предимства и недостатъци

видове гаражни врати

Още видове гаражни врати

Ако сте имали гараж тип черупка, тогава сте запознати с този дизайн. Състои се от масивно крило, движещо се на ролки по водачите. Платното се балансира от противотежест (като в „черупка“) или балансираща пружина. Има и вариант без горни водачи, когато крилото е шарнирно към горната част на отвора. В частното строителство този тип гаражни врати се използват рядко. В нашата практика се натъкваме на надземни врати предимно на многоетажни паркинги, ако предприемачът ги е монтирал по време на строителния процес. В този случай това ще бъде архаичен дизайн с механични противотежести, по-рядко с пружина, но те не могат да бъдат автоматизирани, а само заменени със секционни. В Европа този дизайн е направен от немската компания Hormann, това е най-старата им серия Berry, произвеждана от 1936 г. Този тип гаражни врати са доста популярни в Европа, лесно могат да бъдат автоматизирани, има много завършвания и опции.

Компактност на конструкцията

За тези предимства, благодарение на които тези видове гаражни врати все още не са изчезнали от пазара, ние подчертаваме компактността на конструкцията. Те се нуждаят от много малко място зад отвора и ако няма такова, винаги можете да ги инсталирате в отвора. Също така „трикът“ е възможността за облицовка на платното с материала на клиента. Това ги прави да изглеждат невидими на фасадата, въпреки че секционните също имат такава възможност. Е, като цяло, поради простотата на дизайна, по-малкия брой стави, движещи се части и части в сравнение с ролковите и секционните, те се нуждаят от по-малко регулиране и ремонт. Но, повтаряме, днес това е застрашен тип порта, по отношение на съвкупността от качества, по-ниски от навиващите и още повече секционни.

Предимства

За монтаж в отвор е необходимо малко или никакво място. Прост и надежден дизайн, с минимум подвижни съединения и части. За тези, които обичат да правят всичко сами, можете да се объркате и да заварите такава порта, както се казва, „на коляното“.

Недостатъци

Студено, не задържат топлина. Заемат място пред гаража и има опасност от повреда на колата. Добрите фабрични не ни се доставят поради високата цена, а евтините отстъпват по всичко на секционните.

В повечето случаи конструкцията е изцяло изработена от алуминий, само корпусът на кутията ще бъде стоманен. Те са по-евтини от секционните, много компактни, могат да се монтират в почти всеки отвор. Могат да бъдат боядисани в различни цветове, включително имитация на дърво. Те могат да блокират отварянето до 6 метра, можете да инсталирате електрическо задвижване, дистанционно управление, устройство за ръчно аварийно отваряне или да се ограничите до ръчно повдигане.

Recommended For You

About the Author: Radoslava