Връщане към природата с натурална козметика за лице

Връщане към природата с натурална козметика за лице

Връщане към природата с натурална козметика за лице

Връщане към природата с натурална козметика за лице. Независимо дали става въпрос за модерна тенденция, естествена еволюция или лично решение, хората все повече започват да обръщат повече внимание на това с какво се хранят, с какви материи да са облечени и какви материали да ползват в ежедневието.

Все повече потребители предпочитат да закупят BIO зеленчуци, които не са третирани с химически препарати.  Ежедневно употребяваните продукти върху косата и кожата оказват своето въздействие и ефект. В крайна сметка кожата е най-големият ни орган, така че тя заслужава само най-доброто.

Натурална козметика или не?

Кое е най-хубавото в натуралната козметика? Всички тези кокосови масла, екстракти от алое вера, масло от ший или пчелно млечице наистина действат. Те хидратират и подхранват кожата и косата, регенерират, други естествени съставки прекрасно матират или уеднаквяват кожата, други могат да забавят процесите на стареене на кожата. Природата го е измислила много добре. И учените бавно, но сигурно се примиряват с това.

Какви етикети можете да срещнете в натуралната козметика?

  • Натурална козметика. На пръв поглед изглежда примамливо. Но за съжаление, това не означава, че съставът на продукта е 100% естествен. Концепцията натурална козметика сама по себе си не е предмет на никакви разпоредби и следователно зависи само от производителя на козметика дали да постави този етикет върху своя продукт. Понякога това наистина означава, че той е използвал само естествени съставки, но в много други случаи само половината от естествените съставки се откриват в продукта.
  • BIO, сертифицирана и органична козметика. Тук става въпрос за нещо друго. Ако производителят иска да използва един от тези етикети, той трябва да е готов да докаже този факт. BIO козметиката, сертифицираната козметика и органичната козметика всъщност са синоними. По правило те трябва да се придържат към строги критерии за получаване на избран сертификат за BIO козметика, който контролира както състава на продукта, така и процеса на неговото производство. Суровините обикновено идват от контролирано земеделие, при отглеждането им не може да се използват химикали, продуктите не съдържат никакви спорни компоненти, изпитанията върху животни са абсолютно табу.
  • Без парабени. Без сулфати. Без силикони. Тази информация показва, че няма да намерите тези съставки в избрания продукт, но не казва нищо за останалите. Отново прочетете внимателно списъка на съставките.
  • Веган. Веган козметиката гарантира, че продуктите не съдържат никакви съставки от животински произход. Без козе мляко в крем за лице, без животински косъмчета в козметични четки и дори без мед и пчелно млечице. Тестовете върху животни също са забранени.

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava