Да направим детската спалня удобна и безопасна

детски килим

Всички ние се нуждаем от собствено пространство, особено сега, когато толкова много от нас правят всичко възможно да останат вкъщи със семействата си. Докато вашето дете или деца се чувстват уютно на закрито, важно е те да имат свое собствено уютно кътче, където могат да се отпуснат и да оставят въображението си да се развихри. Така че, ако имате малко свободно време, сега е идеалният шанс да озарите спалнята на детето си с детски килим.

Да направим детската спалня удобна и безопасна

За детската стая килимът може да служи както като мека подова настилка, така и като безопасна зона за игра. Плюшената купчина на килима може да предпази детето ви от твърд под, но не забравяйте да държите тази зона на разстояние от потенциални опасности от мебели.

Килимът може да предпази подовата ви настилка от надраскване и ако вземете правилния материал за килима на вашето дете, той ще бъде лесен за почистване и поддръжка.

Вълнените килими са най-добрият материал за детски килим

От всички материали, вълната работи най-добре в детска спалня или стая за игри, благодарение на своята издръжливост и комфорт. Нашият съвет е да избягвате използването на синтетични влакна във вашите килими, защото могат да причинят алергии и могат да бъдат третирани с вредни химикали.

Килимите, изработени от естествени влакна, обикновено са по-издръжливи, с по-добро задържане на топлина и звукопоглъщане (чудесно за подобрена акустика).

Чистата вълна е издръжлив материал, който е устойчив на петна, което улеснява справянето с тези случайни разливи. За детски килим за стая за игри, който ще се ходи, скача и преобръща, еластичната купчина ще запази формата и еластичността си.

Ако се поддържа добре, вашият вълнен детски килим ще бъде толкова мек и хлъзгав под ръцете и краката Ви. Както беше, когато го купихте за първи път.

Ръчно тъкан килими

Също така е важно да помислите как е изтъкан избраният от вас килим. Ръчно вързаните килими се считат за наследствено качество (идеална дългосрочна инвестиция). Като всеки възел се прави изцяло ръчно на вертикален стан.

По същия начин ръчно тъканите килими все още ще изглеждат страхотно след 20 години. Изработката им е по-евтина благодарение на техния производствен процес. Включващ използването на ръчен инструмент, който се зарежда с вълна и след това се набива в платното.

Recommended For You

About the Author: Radoslava