Изграждане на връзки – важни критерии при работа с SEO

изграждане на връзки

Как да създадете своя стратегия за изграждане на връзки?

Стратегиите за изграждане на връзки изискват малко предварителна работа, но след като положите основите, сте се подготвили за значителен успех. За да създадете своя стратегия за изграждане на връзки, разгледайте следните стъпки.

  • Анализирайте сайта си.

Преди да определите кои сайтове да преследвате или колко връзки да получите, трябва да знаете какво вашият сайт прави добре и какво не.

Определете дали трябва да се съсредоточите върху обратни връзки или проучване на ключови думи (или и двете). След като разберете какво липсва на вашия сайт, можете да изградите активи, които да подпомогнат стратегията ви.

  • Определете вашата целева аудитория.

Като разберете вашата аудитория, можете да създадете списък с други сайтове, които те може да посещават.

Започнете, като разгледате демографията, поведението и интересите.

  • Какво интересува вашата публика?
  • Как търсят отговорите?
  • Какво ги интересува, което се отнася до вашия продукт или услуга?

Одитирайте съществуващото си съдържание.

Потърсете публикации в блогове и други страници, към които други сайтове може да искат да направят връзка. Помислете, че повечето собственици на сайтове не поставят връзки към продуктови страници, тъй като практиката изглежда спам и реклама. Вместо това потърсете страници с най-висока фуния, които са образователни. След това погледнете съдържанието на вашия конкурент.

Има ли пропуски в съдържанието?

Ако е така, прекарайте известно време в създаването на тези страници, за да можете да се състезавате в търсенето. Създайте списък с целеви сайтове. Тези сайтове трябва да съответстват на вашето съдържание, бизнес и целева аудитория. Приоритизирайте сайтовете по уместност и авторитет – по този начин можете да сте сигурни, че първо посещавате най-важните сайтове.

Критичното нещо, което трябва да запомните е, че линк билдинга е дълъг процес. Следователно вашата стратегия трябва да включва дългосрочни цели, за да видите напредък.

Стратегии за изграждане на връзки срещу тактики

Преди да преминете към стратегиите, е наложително да разгледате разликата между тактики и стратегии. Толкова често хората бъркат двете, мислейки, че са едно и също нещо. Въпреки че са тясно свързани, те имат своите различия. Стратегията се определя като план за действие. Обикновено включва дългосрочна цел и как ще я постигнете. Например, кажете, че вашата компания има за цел да увеличи органичния трафик към уебсайта. Една стратегия, която бихте могли да имате, е да увеличите присъствието си в социалните медии. Стратегията в този случай не е крайната цел, а е начин за постигане на крайната цел.

Тактиката се определя като стъпка към постигане на стратегия. Тактиките имат много по-кратки срокове от стратегиите и имат точна цел. Продължавайки с примера със стратегията за социални медии, една тактика би била да се публикуват три пъти седмично в конкретни платформи за социални медии. Друг пример за тактика би бил създаването на повече социални видеоклипове, за да се увеличи ангажираността.

Сега, след като разликата между стратегия и тактика е обяснена, нека се потопим в стратегиите за изграждане на връзки.

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava