Какво трябва да бъде посочено в сватбените покани?

Какво трябва да бъде посочено в сватбените покани?

Какво трябва да бъде посочено в сватбените покани?

  1. Името на госта

Как да се свържем с госта в покана? По лично име, по име и фамилия или по-неофициално, дали да използваме думите „скъп, уважаван“ в апела. В съвременния сватбен етикет няма универсален отговор на този въпрос. За големи и класически тържества се препоръчват официалните обръщения. А в по-камерен състав – по-неофициални, които обикновено използвате в живота. Обадете се на приятели и приятелки по име, към родителите с обръщението –  мама и татко.

За двойките е по-добре да се подготвят една покана за двамта

  1. Дата и място

Не е необходимо в поканата да се описва пълният график на деня, но няма да е на място, ако не се посочат основните му важни моменти. Като например „събирането на гостите е в 16:00, церемонията е в 16:30, а банкетът е в 17:00.“ Дали да подготвите отделни покани за шаферките, които ще участват в сватбената церемония и съответно трябва да пристигнат по-рано, зависи само от Вас.

Но като правило тези въпроси вече се обсъждат лично. Вие ще направите всичко така, както Вие го желаете. Единственото важно нещо е да помислите за всички тези съществени моменти.

  1. Място, където ще се провежда сватбената церемония и сватбеното празненство

Град, име на ресторанта / хотела, адресът му. Нека всичко да е ясно и посочено кратко – поканата не трябва да съдържа много текст. Упътванията и подробен маршрут, ако е необходимо, могат да бъдат поставени на сайта за сватба или в придружаващата картичка за целта.

Какво да е написано и посочено в сватбените покани към родителите Ви, ако те организират Вашата сватба?

В този случай, вместо стандартното „каним Ви“, е по-добре да използвате по-лични, докосващи сърцето думи, подчертаващи тяхната роля във Вашия празник. Може да е например: „Радваме се да споделим нашия празник с Вас“, или „Благодарим Ви много за това, че сте с нас в този наш специален ден“ и т.н.

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *