Как да развием успешна линк билдинг стратегия

линк билдинг

Как да развием успешна линк билдинг стратегия

Използването на линк билдинг е основополагащо, когато става въпрос за света на SEO. Той повишава органичния трафик, класирането в търсачките и доверието, особено в конкурентни ниши. Изграждането на връзки е процесът на придобиване на хипервръзка от външен уебсайт, който води към вашия собствен уебсайт.

Опознайте аудиторията си

Ако искате да привлечете повече хора към уебсайта си, трябва да знаете две неща: коя е вашата аудитория в момента и как изглежда идеалната ви аудитория. Това ще ви помогне да запазите и разширите настоящата си аудитория и да достигнете до нови аудитории, които се интересуват от това, което предлагате. Направете проучване, за да опознаете аудиторията си. Това не само ще ви помогне да ги разберете по-добре, но също така ще ви позволи да определите коя е желаната от вас аудитория и дали достигате до тях в момента.

Направете списък със сайтове, които се харесват на вашата аудитория

Когато знаете коя е желаната от вас аудитория, е време да направите списък с уебсайтове, които могат да ви помогнат да достигнете до тях. Намерете уебсайтовете, които вече се харесват на тази аудитория. Връзките от тези уебсайтове могат да ви помогнат да достигнете до онези хора, които може да се интересуват от вашия уебсайт, но все още не знаят за него.

Имайте предвид, че не искате връзка от всеки уебсайт, който има. Връзка от уебсайт със спам или уебсайт, който няма абсолютно нищо общо с вашата ниша, изобщо не е ценен. В някои случаи това може дори да има обратен ефект и да навреди на класирането ви. Стойте далеч от спам уебсайтове, плащайки за връзките си.

Пишете уникално съдържание

За да накарате други уебсайтове да се свързват с вашето съдържание, трябва да имате съдържание, което всъщност ги кара да искат да се свържат с вашата страница. Помислете какво ще се хареса на вашата аудитория, какво иска да знае и каква уникална гледна точка имате да предложите. Ако продавате продукти или услуги, не пишете само защо е толкова страхотно и че определено трябва да го купят. Създайте съдържание, което отговаря на въпрос, който има вашата аудитория, или решава проблем, пред който е изправена. Предоставете им информацията, която търсят, и не само ще изградите доверие, но и ще получите повече връзки към страницата си, тъй като другите уебсайтове ще видят стойността на вашето съдържание. Освен това трябва да вземете предвид четливостта на вашето съдържание. Уверете се, че вашите страници и статии са добре структурирани и добре написани.

Съпоставете съдържанието с уебсайтовете

Когато сте доволни от съдържанието, което сте написали, е време да се потопите в списъка с уебсайтове, които сте създали по време на втората стъпка. Кои уебсайтове вероятно ще водят връзки към съдържанието, което сте създали? Може да почувствате желание просто да изпратите всичко, което сте създали, до всеки сайт в списъка си. Но това вероятно ще навреди на шансовете ви някой да направи връзка към вашето съдържание. Хората нямат време да прочетат 5 публикации в блога и да решат коя да им хареса, плюс това може да се окажете като спам.

Изберете разумно и положете усилия да намерите онези уебсайтове, които отговарят на конкретната тема на публикацията или страницата ви в блога. Тези уебсайтове вероятно ще бъдат по-склонни на линк билдинг, тъй като публикацията ви в блога отговаря на съдържанието им. По-важното е, че посетителите, които ще дойдат на уебсайта ви, следвайки тази връзка, наистина ще се интересуват от вашето съдържание (като шансовете за реализация и повтарящи се посещения са много по-високи).

Свържете се с хората, за да получите обратна връзка

След като решите с кои уебсайт(ове) искате да се свържете, е време да го направите. Можете да изпратите имейл, но социалните медии като Twitter също са чудесен начин да се свържете с хората. За да увеличите шансовете си да получите тази обратна връзка, трябва да познавате уебсайта и аудиторията, на която те обслужват. Това ви помага да се свържете по личен начин, което искате да направите. Никога не изпращайте автоматизирани имейли или директни съобщения. Изпратете им учтив имейл, в който им кажете за съдържанието си и ги помолете да поставят връзка към вашето съдържание. Моля, имайте предвид, че често изобщо няма да получите отговор.

За да подобрите шансовете си да получите връзка към страницата си, трябва да обясните защо съдържанието ви е уникално.  Съдържание, което хората могат да намерят само на вашия уебсайт. Като се има предвид това, не правете имейла си твърде дълъг, защото хората няма да го четат.

Използвайте социалните мрежи!

Достигането до конкретни хора или уебсайтове е един от начините да получите връзки към вашето съдържание. Друг чудесен начин за линк билдинг и достигане до нови аудитории в същото време е да използвате социалните медии. Уверете се, че споделяте новото си съдържание чрез социални платформи като Twitter. Може би дори изпратете някои туитове на конкретни хора, които може да харесат вашата статия. Facebook също е чудесен начин да получите достъп до вашите статии, също така ви дава възможност да популяризирате съдържанието си и да достигнете до нови хора. Когато хората харесват, споделят и говорят за вашето съдържание в социалните медии, вие непременно ще получите и още връзки.

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava