Как се извършва процедурата ултразвукова HIFU терапия – лифтинг SMAS?

ултразвукова HIFU терапия

При ултразвукова HIFU терапия, специалистът извършва отстраняване на грима преди процедурата. Върху кожата се извършва специална маркировка.

След това върху кожата се нанася гел, за да се даде възможност за визуализиране на меките тъкани и плъзгане на ултразвуковата дюза. Специалистът прилага ултразвуковата дюза строго в съответствие с маркираните зони.

В резултат енергията на ултразвука докосва колагеновите и еластиновите влакна на повърхностния слой на мускулната апоневротична система (SMAS). Колагеновите влакна се съкращават по дължина, обемът на SMAS се намалява, осигурявайки незабавно повдигане на овала на лицето. Излагането на ултразвукова енергия води до активиране на синтеза на нови колагенови и еластинови влакна, което осигурява увеличаване на ефекта от процедурата за следващите няколко месеца напред във времето.

Ултразвукова HIFU терапия

Процедурата се провежда най-малко на две нива на ултразвукова експозиция от два различни сензора. По време на излагане на съответния слой меки тъкани се образуват пунктирани линии, успоредни една на друга, състоящи се от точки на термокоагулация, докато точките са еднакви по размер. Така се създава мрежа от точки на термокоагулация.

Общото време за процедурата, обработка на цялото лице отнема между 30-50 минути.

По време на процедурата клиентът усеща силна топлина и мравучкане. Веднага след процедурата се усеща напрежение на кожата. В рамките на два до три дни може да се наблюдава леко подуване и е възможен лек оток на третираните зони.

Моменталното повдигане се осигурява от два фактора: намаляване на обема на SMAS и неговото движение нагоре в резултат на точково коагулация, компресия и свиване по дължината на колагеновите влакна. В рамките на 2-3 седмици, лекуваните меки тъкани ще бъдат малко болезнени, както след интензивна физическа активност.

Ефектът на лифтинга

Ефектът на лифтинга ще се увеличава в рамките на 2-4 месеца. Стабилният резултат в повечето случаи продължава няколко години. Ултразвуковата процедура за лифтинг на SMAS най-често се извършва еднократно с продължителност на действие 24-36 месеца.

Процесът на ултразвукова HIFU терапия най-често се извършва еднократно, с траен ефект. Продължава 24-36 месеца.

Ако желаете да дойдете или да запишете час при нас: 0876 371 700

Ние сме Infinity Clinic

бул. Черни Връх 99, 1407

София

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *