Как се кара баланс байк

Как се кара баланс байк

Как се кара баланс байк? Има четири етапа, за да научите детето си как се кара баланс байк. Докато някои деца се нуждаят от малко инструкции, повечето деца интуитивно преминават през тези етапи сами. Така че всъщност не „учите“ детето да кара баланс байк. Тези етапи просто помагат на родителите да разберат как трябва да изглежда този процес.

  1. Стойте и ходете
  2. Седни и върви
  3. Седни и тичай
  4. Бягайте, плъзгайте се и изследвайте!

Може би най-важният извод е, че децата преминават през тези етапи с много различна скорост. В зависимост от възрастта, атлетичните способности, темперамента и желанието, времето, необходимо на детето, за да „овладее“ баланс байка, варира значително.

Как се кара баланс байк

Къде слагат краката си децата, когато карат баланс байк

Баланс байковете не изискват поставка за крака. Децата естествено повдигат краката си, докато се плъзгат. През всичките ни години на тестване рядко сме имали дете да пита къде да постави краката си на мотора, но МНОГО родители задават този въпрос.

Мога ли да използвам обикновен велосипед като баланс байк?

За деца на възраст 5 и повече години премахването на педалите на обикновен велосипед е добра и достъпна опция, но е непрактично за малки деца и деца в предучилищна възраст. Велосипедите с педали са много по-тежки от баланс байковете, което ги прави по-трудни за научаване да балансират.

Важно е да запомните, че баланс байковете са повече от просто средство за постигане на целта. Докато баланс байковете НАПРАВЯТ подготвят децата да карат колело. Те също така предлагат на малките деца години забавление и независимост ПРЕДИ да са достатъчно високи, за да се поберат на най-малкия велосипед с педали.

Ако обмисляте да свалите педалите от велосипед, за да го използвате като баланс байк, най-добре е да го направите с по-големи деца на 16″, 20″ или 24″ велосипеди. Когато детето е все още достатъчно малко, за да се побере на 12″ или 14″ велосипед, дори инвестицията в евтин баланс байк би била много по-добър вариант.

Можете ли да добавите педали към балансиращ велосипед?

Не можете да добавите педали към всеки баланс байк, но има няколко велосипеда за баланс, които са проектирани да се превърнат в велосипеди с педали.

Какво трябва да търся, когато купувам баланс байк?

Въпреки че баланс байковете изглеждат прости, всъщност има доста функции, които трябва да имате предвид, за да намерите перфектния баланс байк за вашето дете.

Например, какъв размер е най-подходящ? (Не забравяйте, че те не са универсални за всички!!) Имате ли нужда от въздушни гуми или гуми от пяна? Какво значение има теглото? Една марка по-добра ли е от друга?

Recommended For You

About the Author: Radoslava