Как се отключва кола без ключ? Автоключар на помощ

автоключар

Може би не знаете, че автомобилният автоключар са специално специализирани в работата с автомобили. Изкуството да работиш върху превозни средства идва с различен набор от умения в сравнение с работата с домакински брави. Когато имате проблем с ключалката или ключа на колата си, трябва да се уверите, че автоключарят, когото повикате, може да се справи с него.

Те се нуждаят от познания за запалителните системи, ключодържателите, автомобилните врати и техните механизми и др. Има някои нетехнически подходи, които можете да предприемете за някои от тези сценарии. Не всички проблеми обаче могат да бъдат решени по този начин.

Какви услуги може да предостави автоключар

Автоключарят може да Ви предложи по-широк набор от услуги. Повечето ще знаят основите на отключването на средните врати, но са научени на допълнителни умения за по-технологично базираните брави, които стават толкова популярни.

Например, ето някои от допълнителните услуги, които автомобилният ключар може да Ви предостави:

  • Подмяна на ключове за мотоциклети и изваждане на счупени ключове;
  • Смяна на автомобилен ключ и програмиране на автомобилен ключ;
  • Ремонт на запалване и безконтактни ключове;
  • Ключове за лазерно изрязване и изгубени ключове за кола;

Как се отключва кола без ключ?

Ако се окажете заключени в колата си и се обадите на автоключар да дойде и да Ви помогне, има няколко стъпки, които той може да предприеме. Например:

„Jimmy It“ – Това е жаргонен термин за използване на инструмент, наречен slim jim, за подаване между прозореца и лайсна. След като преминете тази зона, идеята е да достигнете до бутона за отключване или да дръпнете. Това е успешен начин за отваряне на заключена кола за повечето сценарии.

VATS детектор за пароли – При по-новите превозни средства типичните начини, за които е известно, че се прониква в заключени автомобили, не са успешни. Това се дължи на тяхната технология и се нуждаят от ключодържател, за да ги отключат.

Тук е полезно да имате ключар, който е специализиран в автомобилите. Тези професионалисти ще знаят как да манипулират и заобикалят сензора с помощта на детектора за парола VATS.

Recommended For You

About the Author: Radoslava