Кои са мускулите, които се укрепват с велоергометър?

упражнения на велоергометър

Какви мускули се укрепват чрез упражнения на велоергометър?

Основният акцент по време на тренировка на това оборудване е върху краката, сърцето и дихателната система.

Ако ще си купувате велоергометър, ще бъде много полезно да разберете, кои мускули работят активно, докато въртите педалите. Но е важно да запомните, че това е преди всичко инструмент, който помага за получаване на сърдечни натоварвания.

И така, кои мускули се засягат чрез упражнения на велоергометър?

1 Това са прасците. По време на така наречената така наречена флексия на стъпалото (посоката на пръстите надолу, когато педалите се въртят), разглежданата мускулна група е подложена на стрес. Ето защо, ако се интересувате да изпомпвате точно тези мускули, тогава трябва да обърнете внимание на програми с висока устойчивост или да карате надолу.

Предният тибиален мускул също получава значително натоварване. Той е разположен срещу гастрокнемия и работи противоположно на него, тоест в момента, в който пръстите на краката са насочени към тялото (или, както се казва, назад).

Също така, велоергометърът действа върху мускулите на бедрата. Следователно до известна степен класовете по него допринасят за избавянето от целулита. Мускулите от тази група, разположени отпред и отзад на бедрото, играят голяма роля по време на педалирането. По-специално, те са отговорни за огъване / разширяване на коляното и следователно повдигане / спускане на целия крак и т.н.

Ангажирани по време на колоездене и лумбалните мускули, което влияе положително на състоянието на гръбначния стълб.

По принцип упражненията на неподвижен мотор и бедрата, прасците и други мускулни групи са в добра форма. Изпълнението на упражнения върху разглежданото спортно оборудване може значително да намали риска от заболявания като остеохондроза, артроза, радикулит и др.

Важно е да разбираме, че основната функция, която велоергометърът изпълнява, е да увеличи издръжливостта и да подобри функционирането както на дихателната, така и на кръвоносната системи. Този уред е идеален за  кардио тренировки и е много ефективен.

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *