Моделите на пречистватели на въздух

Моделите на пречистватели на въздух

Моделите на пречистватели на въздух

Пречиствателите на въздуха се отличават със степента на пречистване и видове филтри. Моделите на пречистватели на въздух биват:

с филтриране на вода;

с филтри за механично, грубо почистване;

с фини филтри;

с адсорбция, въглеродни филтри;

с йонизатор, електростатичен филтър;

с фотокаталитичен филтър;

с HEPA филтър

с озонатор.

Потърсете ни, ние можем да Ви бъдем полезни. Фирма Василиас Интернешънал ЕООД, София 1680 ул. “ Пирински проход“ 61А, ет. 4, Телефон за контакт: +359 2 963 33 04.

Какво представляват пречиствателите на въздуха

Според международната класификация всички филтри на пречиствателите на въздух са разделени на три класа на ефективност: грубо почистване, фино почистване и високоефективно почистване (HEPA).

В зависимост от използваните филтриращи материали и технологии се разграничават: филтри за грубо или фино механично почистване, електростатични филтри, въглеродни филтри, гъба филтри, маслени филтри, HEPA филтри, фотокаталитични и други.

В грубите филтри, направени от груби мрежести материали или влакнести тъкани, се задържат частици с повече от 10 микрона (пух, прах, вълна или други големи замърсители). Този филтър има дълъг период на употреба. Трябва да се измие или прахосмукачка, когато се натрупа мръсотия. Смяна в случай на износване – на всеки 6 месеца.

Фините филтри премахват от въздуха частици мръсотия, по-големи от 1 микрон Изработени са от плътни полипропиленови влакна или полиестерни тъкани. Те могат да бъдат сменяеми или многократно използвани.

HEPA филтър Високоефективни филтри за задържане на частици (HEPA) филтри улавят близо 100% (99%) от микрочастици, по-големи от 0,03 микрона. Това са най-обещаващите абсолютни филтри.

Въздухопречиствателите с този тип филтри се считат за най-добрите за използване както в жилищни и офис помещения, така и в лечебни заведения.

HEPA филтрите се отличават с наличието на няколко степени на пречистване на въздуха, включително от повечето причинители на алергични реакции, по-големи от 1 микрон: патогени на респираторни заболявания, гъбични спори, микрочастици от кожа или животински косми, цветен прашец, отпадъчни продукти от акари.

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *