Наслояване при боядисването на стени.

боядисване

Боядисване. Подготовката на основата преди интериорно боядисване е особено важна за получаване на добър краен резултат.

Не потапяйте ролката напълно в боята. Превъртете го няколко пъти върху повърхността на боята и след това върху горната част на тавата. Предварително навлажнете ролката във вода и я изцедете. По този начин боята ще насити по-добре козината и ще бъде добре нанесена върху стената от самото начало.

  1. Завършете прецизно ъглите при боядисването на стените

За най-добър резултат и по-бърза работа първо внимателно се боядисват всички ъгли и контури на кръстовищата, а след това основната повърхност. Има два основни варианта за извършване на наслояване при боядисването на стени.

Първо:

С помощта на малка четка бавно нарисувайте ивици с ширина 5-7 см по таванските первази. В ъглите, при цоклите, както и около радиатори, контакти и ключове. За да защитите тавана, можете да запечатате острието на шпатулата с маскираща лента и, като я поставите върху ъгъл, спокойно боядисайте с четка.

Вторият вариант:

Залепете фугите към тавана и другите повърхности с тиксо, като загладите добре фугата с шпатула, за да не тече боя. Цялата повърхност на лентата не е необходимо да се изглажда, в противен случай самозалепващата лента ще бъде трудна за отстраняване.

Залепващата лента на тавана може допълнително да се боядиса по ръба с бяла боя:  Така тя веднага ще попадне в празнината и след боядисване на стената с различен цвят границата ще бъде идеална.

Първи слой боя при боядисване

Преди да започнете работа по боядисването на стени, затворете вратите и прозорците, за да избегнете течения и да задържите влагата – така боята ще изсъхне по-бавно и равномерно. Освен това можете да напръскате вода с пистолет, както и да запечатате прозорците с филм, за да ги предпазите от пряка слънчева светлина.

Recommended For You

About the Author: Radoslava