Особености на летния детски лагер

летния детски лагер

Детските лагери обикновено са многопрофилни, но има и много особености на летния детски лагер. Например, това са здравни лагери, в които се обръща специално внимание на лечението на определени заболявания или просто за подобряване здравето на децата. Това са тематични лагери, класовете, в които са посветени на определена тема, като понякога се променя всяко състезание. Това са специализирани лагери, часовете в които са посветени на определена посока, която не се променя с времето.

Ние сме Skillception, кликнете тук: https://skillception.com/

Продължаваме. Едно дете, попадайки в нова среда за себе си, в нов екип, често изпитва определени неудобства, свързани с адаптацията. Периодът на адаптация може да продължи от няколко дни до 1-2 седмици. По това време детето свиква на ново място, изгражда отношения с други деца, както и със съветници.

Особености на летния детски лагер и зеленото училище

Колко бързо детето свиква с новите условия, зависи от характеристиките на неговото социално и емоционално развитие и възпитание. Така децата, свикнали с детския екип, които не изпитват особени затруднения в общуването, които активно участват в живота на екипа, се адаптират много по-лесно към условията на лагера.

Разбира се, в началото много деца се оплакват на родителите си, че им е скучно в лагера. По правило след няколко дни детето свиква, прави нови приятели. Присъединява се към живота на екипа, свиква с графика, определен в лагера. И такива оплаквания вече не се получават.

За да премине адаптационният период възможно най-безболезнено, детето трябва да бъде предварително подготвено за останалите в лагера. Така родителите могат да научат дете да си прави легло самостоятелно, да постави нещата си в ред, да насажда хигиенни умения, да говори за графика на деня в лагера и да се опита да спазва този режим у дома.

Обяснете на детето си, че след като си тръгне за зелено училище, първите дни е възможно да му е по-различно и не съвсем комфортно в нова обстановка, без родители и това е съвсем естествено. Въпреки това обаче, той не трябва да се притеснява, и без страх да се спричтелява с други деца, да играе с тях, да участва в живота и бързо и скоро ще се чувства много добре.

Също така, детето трябва да знае, че ако изведнъж възникне някакъв проблем, винаги може да разчита на помощта на съветници. Уверете се, че детето Ви винаги може да се свърже с Вас. Ако все още не можете да се доверите на детето си с мобилен телефон, дайте му телефонна карта или пари, за да го купи. Уверете се, че детето Ви знае как да използва телефон и карта.

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *