Отговорности на адвокат по недвижими имоти

адвокат по недвижими имоти

Купуването на дом е може би най-голямата инвестиция, която някога ще направите. В допълнение към наемането на адвокат по недвижими имоти, който да Ви помогне при преговорите по сделката, може да помислите за адвокат по недвижими имоти, който да Ви преведе през съдебния процес. Адвокатите по недвижими имоти са специализирани в въпроси, свързани със собственост, от сделки до разглеждане на спорове между страните.

Адвокати услуги по недвижими имоти

Много държави изискват присъствието на адвокат по недвижими имоти при затварянето. Дори ако вашият щат не изисква такъв, може да искате адвокат по недвижими имоти да бъде до вас. Адвокат по недвижими имоти ще представлява вашите интереси при приключване. Те ще прегледат всички документи предварително и ще дадат съвет за евентуални проблеми или пропуски в документацията.

Повечето адвокати по недвижими имоти начисляват почасова такса за услуги, въпреки че някои начисляват фиксирана такса. Адвокатът ще Ви каже предварително.

Отговорности на адвокат по недвижими имоти

Адвокатът по недвижими имоти е отговорен да подготви и прегледа документи, свързани с договори за покупка, ипотечни документи, документи за собственост и документи за прехвърляне.

Адвокат, нает да се справи с сделката, винаги ще присъства на приключването с купувача. Затварянето е, когато парите са платени и собствеността е прехвърлена. Адвокатът е там, за да гарантира, че прехвърлянето е законно, обвързващо и в най-добрия интерес на клиента.

По време на покупката на имот, адвокатът по недвижими имоти и персоналът могат да подготвят документи, да напишат застрахователни полици за собственост, да извършат търсене на собственост върху имота и да се справят с прехвърлянето на средства за покупката. Ако покупката се финансира, адвокатът е отговорен за и свързаната документация за прехвърляне на средства за заемодателя на купувача.

В случай на спор за недвижимо имущество, като например верига на право на собственост, проблеми с линията на партидата или други въпроси, свързани с договори, адвокатът ще разреши проблема.

Адвокатът по недвижими имоти може също да осигури правно представителство за купувач или продавач, когато спорът приключи в съдебна зала. Адвокатът по недвижими имоти събира факти от двете страни на спора и се опитва да ги доведе до разрешаване. Това може да означава наемане на геодезист или компания за собственост, която да работи по детайлите

Ключови изводи за адвокатски услуги по недвижими имоти

  • Адвокатът по недвижими имоти подготвя или преглежда всички документи, които се подписват при приключване на покупката на недвижим имот.
  • След това адвокатът присъства на затварянето, за да представлява интересите на купувача (или продавача).
  • Законът за недвижимите имоти е въпрос от държавната и местната юрисдикция.

Recommended For You

About the Author: Radoslava