Отслабване на бягащата пътека

отслабване

Бягащата машина – добър старт на всяка тренировка

Бягащите пътеки се предлагат с предварително зададени програми. Използването им ви дава бърз и безопасен старт. Просто трябва да изберете времето и нивото на интензивност и сте готови. Не забравяйте, че се препоръчва да започнете с малко време, минимална скорост и наклон. Този съвет си струва двойно, ако сте с наднормено тегло или затлъстяване, тъй като полагането на много усилия от един момент на друг може да доведе до противопоказания. Те са често използван продукт за отслабване.

Препоръчителни програми за отслабване

  • Програма за пулс

От голямо значение е да следите пулса си по време на тренировката, за да подсигурите здравословното си състояние. Заради това има сърдечни сензори на машината. Най-модерните имат и устройство за сдвояване със собствен пулсомер чрез Bluetooth.

За отслабване и подобряване на формата, пулсът ви трябва да бъде между 70-80% от максимума (220 минус възрастта ви). Ако поддържате тренировките си, ще подобрите капацитета на сърцето си да транспортира кислород в тялото.

  • Тренировки на наклон

Тази програма ви кара да ходите по наклони, а бягащата пътека ще ви отведе „нагоре и надолу“ по серия от контролирани хълмове. По този начин ще натоварите прасците, подколенните сухожилия, глутеусите, долната част на гърба и раменете.

Наклонът може да се регулира, спрямо възможностите и желанията на потребителя.

  • Интервални и разнообразни тренировки

Опцията, която машината ви дава, за да можете да разменяте интервалите на ходене и бягане, винаги между тях с по-бавни периоди на възстановяване, ще ви помогне да изградите издръжливост и да горите калории по-бързо.

Загуба на килограми

Доказано е, че чрез изгаряне на калории се отслабва. Но това не се случва, ако упражненията не са придружени от здравословна и балансирана диета. По този начин винаги ще изгаряте повече калории, отколкото консумирате. Препоръчителна е и консумацията на големи количества вода, за да се избегне дехидратирането.

Интервалните тренировки са силно препоръчителни за отслабване, защото създават ефект на „след изгаряне“, при който тялото ви ще продължи да гори калории, след като сте приключили с тренировката.В случай, че не разполагате с машина с тренировъчни програми, можете сами да регулирате интервалите, скоростите и наклона.

Recommended For You

About the Author: Radoslava