Още за видове подово отопление

подово отопление

Още за видове подово отопление

Електрическият под може да бъде кабел и пръчка.

Първият има специални секции за подово отопление, рогозки и кабели на макарата. Както вече споменахме, на пода е монтиран електрически кабел, към който се подава електричество. Отоплителните секции на подовото отопление се полагат върху замазката, докато постелките се полагат върху старата замазка с лепило за плочки. Преди да инсталирате под с електрическо подово отопление, не забравяйте да помислите за подреждането на домакински уреди, за да запазите последните и да не повредите пода. Повърхността се изравнява с помощта на насипен под. Когато се втвърди, започва процесът на полагане на топлоизолацията, върху която се монтира монтажната лента и се монтира термокабелът.

На следващо място, струва си да определите мястото за инсталиране на термостата и да го свържете към краищата на кабела. Входът за кабел може да бъде поставен в кутия или в стена. След това върху кабела се излива циментово-пясъчен слой, след което започва полагането на подовата настилка.

Електрически под

Отделно излъчвайте филм или инфрачервен под. Може да бъде въглероден и биметален. Първият има гумен елемент между слоевете от миларен филм. Вторият е вид двуслоен полиуретанов филм, изработен от мед и алуминий. Основната разлика в полагането е липсата на замазка. Като подово покритие можете да използвате всичко, с изключение на плочки. Термофилмът се използва като допълнителна (а понякога и основна) отоплителна система. Освен това дизайнът може да бъде поставен както на пода, така и на таваните или стената.

Инфрачервен под

В заключение бих искал да отбележа, че подово отопление разпределя топлината на закрито оптимално за човешкото тяло: близо до пода термометърът показва + 24 ° C, на нивото на тялото + 20 ° C и на нивото на главата + 16 ° C. Всяка от системите за подово отопление, представени в тази статия, има своите предимства и недостатъци, които трябва да бъдат внимателно проучени, преди да направите избор.

Надяваме се, че нашата информация ще ви помогне в това и винаги ще е топло във вашия дом!

Recommended For You

About the Author: Milena

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *