Повдигащи се гаражни врати

повдигащи се гаражни врати

Трудно е да се даде недвусмислен отговор, кой дизайн на гаражна врата е за предпочитане. Вземането на решение зависи от финансовите възможности и вкуса на собственика на автомобила. Независимо от конструктивните характеристики, основното е да се осигури надеждна защита на помещенията от възможността за влизане на неоторизирани лица, както и безопасно влизане на автомобила в гаража.

На съвременния пазар на гаражни врати производителите предлагат различни входни конструкции, които се различават по степента на функционалност, нивото на автоматизация, дизайна и цената. Нека да се спрем подробно на дизайнерските характеристики на различни порти и оптимални размери.

Не забравяйте! Важно е да изберете правилния размер на гаражната врата, да определите дизайна и да завършите професионално инсталацията.

Повдигащи се гаражни врати

Вратичките за повдигане и завой са широко разпространени поради повишените якостни характеристики, привлекателния външен вид и лекотата на поддръжка. Високата надеждност на дизайна осигурява невъзможността за задръстване на повдигащата крила и изкривяванията на задвижващия механизъм. Повишеното ниво на автоматизация позволява дистанционно управление на задвижващия механизъм.

Като пример – повдигаща се конструкция с въртящ се механизъм, дистанционно управляван с дистанционното управление.

Конструкцията на повдигащи се гаражни врати се отличава с по-висока цена. Устойчивостта на механични натоварвания гарантира безопасността на автомобила и устойчивост на опити за неправомерно влизане в помещението. Затворът на системата за повдигане и завъртане в отворено състояние виси над превозното средство, като действа като надеждна козирка.

Когато изчислявате размерите на повдигащата конструкция, имайте предвид, че в напълно отворено състояние вратите намаляват размерите на отвора с височина с 20-25 см. Можете да определите цифровите стойности от производителя на конкретния модел на вратата.

Производителите на повдигащи системи произвеждат врати със стандартен размер. Стандартната гама от продукти започва с височина 180 см и ширина 200 см. Най-често срещаните стандартни размери на портата са ширина 240 см и височина 220 см. Определените размери на защитната система осигуряват свободен достъп на едно превозно средство. По индивидуална поръчка се произвеждат различни размери подемни врати с механизъм за отваряне с въртящ се отвор. Предвид значителното тегло на портите, дизайнът е проблематичен за използване за защита на входа на гаража, предназначен за съхраняване на две превозни средства.

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *