Ремонт на кола след градушка

вдлъбнатина от градушката

Ремонт на кола след вдлъбнатина от градушката

Времето обича да ни изненадва и не винаги с добро. Пример за неуспешна изненада е внезапната градушка, която Ви хваща на пътя. И ако някой се хвали с любов към времето, тогава не са мотористи, защото пребитите автомобили няма да угодят на никого с градушка и ще трябва да харчите пари за ремонти.

С какво е опасна градушката за автомобила?

Опасността от градушка е, че причинява повреда на автомобила, а големината на получените дефекти зависи от големината на градушките. Ако малки парчета ще причинят максимални драскотини по тялото, тогава градушка с размерите на пилешко яйце може да пробие метал през и през. Излишно е да казвам, че прозорците, които за първи път страдат от такива валежи.

Но представете си ситуация: по пътя попадате под градушка, която тепърва започва. Не всички автомобилисти са готови за това още от първата минута, но какво може да се направи, за да се предпази колата от повреди и как да се поправи кола след градушка?

Как да се предпазите от градушка?

На пътя има много ситуации. Помислете за тези, които се случват в ежедневието и могат да изпреварят всеки момент.

Ситуацията на открито

Опитайте се да покриете каросерията на автомобила с всякакви средства под ръка: клони, картон, парчета дърво

В случай, че видите дървета наблизо, ситуацията придобива двоен характер. Наличието на дървета ще предотврати появата на вдлъбнатина от градушката, но това е само ако дървото е голямо, с твърда кора и големи клони, които под тежестта на дъжд и градушка не се рушат върху покрива на колата.

Но ако дървото е тънко – не го използвайте като защита. Възможно е да се изгради автомобил със собствени ръце от дърво. Това изисква счупване на клони със среден размер и затварянето им на покрива на колата.

В този случай поставете одеяло или каре отгоре, тежестта им ще ограничи клоните, а градът няма да остави вдлъбнатини на покрива.

Но не забравяйте, че в случай на гръмотевична буря и градушка е строго забранено да се криете под дърветата!

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *