Стоманена вата за използване на къщата

Стоманена вата за използване на къщата

Удобна за приложения за поддръжка, ремонт и почистване, стоманена вата заслужава постоянно място във вашата кутия с инструменти. Ето защо:

 

Стоманена вата, все по-здрава

Инструмент, който сега е нещо обичайно в съвременния дом, стоманената вата се появи малко случайно. Смята се, че механиците от 19-ти век са събирали стърготини под своите стругове и са ги използвали за полиране на метални повърхности. До началото на 20-ти век стоманената вата е масово произвеждан инструмент за почистване, все още направен от тънка, обръсната стомана. Продаван на малки ролки или оформен в подложки, които понякога се накисват в сапун, този удобен продукт е ценен помощник в домовете и работилниците навсякъде.

 

  • Поддържайте градинските си инструменти с каменна вата

Осигурете на вашите градински инструменти спа процедура в края на всеки сезон. Почистете ги с парче изключително фина стоманена вълна, напоена с обикновено домакинско масло. Избършете ги на сухо с чист парцал, преди да ги приберете за зимата, и те ще бъдат готови да започнат работа през пролетта.

 

  • Пазете от гризачи с използвана каменна вата

Блокирайте мишки и други вредители от влизането в дома ви през малки дупки около тръби, первази и други уязвими зони. Поставете малко стоманена вата в тези входни точки и я запечатайте с здрава лента. Дори мишките не искат метална уста!

 

  • Запалете лагерен огън

Увийте малко парче стоманена вата около памучна топка, за да направите бързо и лесно предястие за лагерен огън. Съхранявайте няколко в херметически затворен контейнер или чанта, докато не сте готови да ги използвате. Когато искате да запалите огън, раздухайте памучната топка и запалете каменната вата, като потъркате проводниците на 9V батерия върху нея. Хвърлете малко прах и ще си направите лагерен огън.

 

  • Почистете боята

Използвайте каменната вата, за да премахнете блясъка на боята и да постигнете изтощен вид на вашите мебели. По-гъвкава от шкурка, стоманената вата е по-лесна за задържане и се оформя по-лесно около неудобни форми. Можете също така да използвате по-фина каменна вата за полиране.

 

 

  • Затегнете разхлабен винт

Навийте малко каменна вата около винт, преди да го поставите обратно в отвор, който се е разхлабил с времето. Стоманената вата ще го затегне и ще помогне за задържането на винта на място.

 

  • Полски месинг

Премахнете потъмняването на истинския месинг с малко изключително фина каменна вата. Работи еднакво добре с търговски лак или със смес от сол и лимонов сок, направена от „Направи си сам“. Избягвайте да използвате каменна вата върху месинговата плоча, тъй като може да надраска тънката обшивка. Как можете да разберете разликата между месинг и месингова плоча? Магнитът ще се залепи за месингова плоча, но не и за истински месинг.

 

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava