Строителство на мостове

Строителство на мостове

Кой казва, че мостовете не могат да бъдат невероятни? Можем да кажем, че това е доста позната конструкция, която е буквално във всеки град. Служи за преминаване от едната страна до другата. Но се оказва, че мостовете са напълно различни. А някои могат да бъдат възхитителни. Предлагаме Ви да видите най-невероятните съоръжения.

Строителство на мостове

Най-дългият железопътен мост в света е Виадуктът Danyang-Kunshan. Той е част от високоскоростната железопътна линия Пекин-Шанхай. Същевременно той е най-дългият построен мост на планетата, включен в Книгата на рекордите на Гинес. Дължината на това съоръжение е 164,8 км. И само 9 километра от пътя се намират над водата, като най-голямото водоизточник, който пресича виадукта, е езерото Янченг. Виадукт Данянг-Куншан се намира в Източен Китай, между градовете Нанкин и Шанхай. Изграждането на ферибота е започнало през 2008 година. Обхватът на строителството е огромен, наляти са десетки тонове бетон, километри арматура, извозени си тонове строителни отпадъци. И през лятото на 2011 г. мостът е пуснат в експлоатация.

Най-дългият морски мост в света: строителството

Най-дългият мост в света през водоем се простира на 36 километра.

Това е пресичането на залива Хангжу. Съоръжението се намира в Китай и пресича Жълтото море. Мостът наистина е уникален. Той е известен със своята S-образна форма, но това не е всичко. Точно в средата на залива Хангжу се намира място за почивка на шофьорите и пътниците, на един малък остров има хотел, ресторант и площадки за наблюдение. Затова и гигантът се превърна в един от най-красивите мостове в света. Мостът, поставил рекорда пресича залива Хангжу в Източнокитайско море и река Циантан.
Той започва на север в Jiaxin и завършва на юг от Китай в Нингбо. От появата му китайският народ само е спечелил.

След строежа си, мостът Хангжу Бей е намалил разстоянието за наземен транспорт от Нингбо до Шанхай с 120 километра. Времето е намаляло до 2 часа, въпреки че по-рано е отнемал дългите 4 часа. По магистралата можете да карате с максимална скорост от 100 километра в час. На пътя има три ленти за шофиране във всяка посока. До 50 хил. автомобила се движат по това новопостроено съоръжение всеки ден.

За шофьорите

Е, шофьорите могат да украсят дългото пътуване с почивка – в средата на моста има остров за шофьори, 10 хиляди квадратни метра, там можете да се получи пълна гама от услуги, както хотели и ресторанти, бензиностанции, така и наблюдателна площадка. Този райски остров в средата на пътя е особено популярен сред туристите. Те обичат да наблюдават течението на реката. Територията е изцяло изградена на кея, а за да се избегне разрушаване, тя е оборудвана с най-модерните системи за наблюдение и сигурност. Между другото, от двете страни на Хангжу има обществени паркове. Истиниски строителни шедьоври!

Информацията е предоставена от фирма за контейнери за строителни отпадъци в град София.

 

Recommended For You

About the Author: SeoAdmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *