Суха храна за кучета и какво можем да включим в менюто?

суха храна за кучета

Ако към храната, която купувате за Вашето куче, не се предлага и специална мерителна чашка, просто претеглете храната в удобен съд на кухненска везна веднъж и използвайте този съд за измерване на порция суха храна за кучета.

Ако решите да храните кучето си със суха храна за кучета, давайте само нея

По-добре да не смесвате суха храна с естествена храна. В никакъв случай не трябва да се използва храна за кучета с изтекъл срок на годност.

Не забравяйте, че кучето винаги трябва да има прясна питейна вода на разположение. Кучетата, които ядат суха храна, пият много вода и това е нормално.

Когато преминавате от една марка храна за кучета към друга, постепенно заменете част от обичайната храна с порция нова. Случва се, че в началото кучето яде висококачествена храна без много апетит и дори може да предпочете евтини марки пред нея. Това се дължи на факта, че в евтините фуражи добавят допълнително специални привличащи вещества, а не изобщо на факта, че този фураж е по-добър по състав. Бъдете постоянни и Вашият домашен любимец ще свикне с добрата храна.

Натурална храна за кучета

Ако обичате да готвите и предпочитате да знаете точно какво има в купата на Вашия домашен любимец, тогава можете да изберете натурална храна за кучета. Но и тук трябва да запомните няколко много важни правила, така че храната да е в полза на Вашето куче.

На първо място, не трябва да мислите, че естественото хранене означава хранене на кучето с остатъци от масата на собственика. Повечето от храните, които ядем, категорично не са подходящи за домашен любимец.

Какво можем да включим в менюто на кучето и в какво количество?

Основата на храненето на кучето са месни продукти, докато за възрастно куче с нормално тегло и средна активност порцията се изчислява въз основа на съотношението 20-25 g месо на 1 kg тегло на кучето на ден.

Recommended For You

About the Author: Radoslava