Традиционна българска храна и меню

Традиционна българска храна и меню

Традиционна българска храна и меню. Менюто в традиционния ресторант е съсредоточено около традиционната българска храна с храна, приготвена по традиционен произход.

Традиционна българска храна и меню

Един от специалитетите е агнешкото, изпечено в деня на Св. Георги. Това е агнешко месо, което е изпечено в тухлена фурна на дърва.

За чужденците и гостите на традиционния ресторант е интересно да научат, че св. Свети Георги, популярен светец в България, е известен като покровител на овчарските кучета. Традицията да се яде агнешко на 6 май, който е денят на Свети Георги, а също и празник на Българската армия.

Тук, в този традиционен ресторант можете да се насладите на Кътино мезе, традиционно от Банско. Това е свинска храна, смесена и сготвена с гъби, лук, люти блокчета, донесена в традиционния меден тиган, покрита със зелен магданоз.

Това традиционно ястие е по-обилно и засищащо, съвсем леко направено, което е идеална храна за една хладна вечер.

За десерт традиционна банишка баница, поднесена със сироп, приготвен от пресни портокали, много интересен и традиционен десерт.

Това е сладък десерт, подобен на баклава с тесто за сладкиши, контрастиращ с деликатния вкус на сиропа от портокаловия. Истински автентичен български десерт.

Tрадиционен български ресторант

Къде можем да отидем в София в традиционен български ресторант: ул. “Козлодуй” 75, 1202 София Център, София

Работно време: Отворено всеки ден от 11:30 до 23:30 часа

Цена: Основни опции за хранене от 10 лв. – 25 лв. (приблизително $6 до $15 USD)

Имат и втори традиционен ресторант, наречен Механа Хаджидраганов, се намира в центъра на София.

Механата е в старинен хижарски стил и предлага традиционен български склад и оживена фолклорна музика.

Адрес: ул. “Христо Белчев” 18, 1000 София Център, София

Работно време: Отворено всеки ден от 11:30 до 1:00 часа

Цена: Основни опции за хранене от 10 лв. – 25 лв. (приблизително $6 до $15 USD)

Съвет за автентично търсене на традиционнен ресторант с храна, която можете да вземете за из път: Помислете да вземете традиционна храна за обиколка на местата с наследство и култура за да научите повече за емблематичния чар на София, история и архитектура. Можете също да се насладите на спиртните напитки в традиционните и популярни ресторанти на Хаджидрагановата къща и да се насладите на добре познатото традиционно българско вино.

Recommended For You

About the Author: Radoslava