Търговски процес на химическо чистене. Стъпки

процес на химическо чистене

Кои са стъпките, които се следват в процес на химическо чистене?

Търговски процес на химическо чистене

Стъпка 1. Събиране на дрехи

Дрехите се събират и се сортират, като им се слага етикет, така че всяка дреха да има идентификационен номер, така че дрехите да могат да ви бъдат върнати след почистване. като приблизителна цена.

Стъпка 2: Проверка

Проверката на дрехите е много важна стъпка за предварителната обработка на прането, не само за определяне на качеството на прането, но и за определяне на репутацията на химическото чистене и влиянието на магазина, за проверка на основните петна и изискванията на клиента, и също така проверете дрехите с джобове, за да видите дали има останали неща.

Стъпка 3: Дезинфекция

Тъй като дрехите, които носите, може да са от различни хора и от различни материали, както и средата, с която влизат в контакт, също е различна, така че дезинфекцията трябва да се извърши след приключване на процеса на сортиране.

Стъпка 4: Предварително оцветяване

Премахването на петна е за дрехи, които не са били химическо чистени или изпрани, преди да се прикрепят към повърхността на дрехите петна, или химическо чистени дрехи, част от водоразтворимите петна, с които трябва да се справите, и сега има много петна по дрехите, които се почистват на химическо чистене когато отстраняването е невъзможно или трудно за премахване, петната трябва да бъдат отстранени предварително.

Стъпка 5: Същинско пране

След като отстраняването на петна приключи, следва пълно бельо, пералня и химическо чистене.

Стъпка 6: Премахване на вторични петна

След химическо чистене някои артикули ще имат остатъчни петна, този път е необходимо вторично отстраняване на петна.

Стъпка 7: Гладене

След като приключите с премахването на петна, трябва да помислите за гладене, работата по гладенето на дрехи е много важна.

Стъпка 8: Проверка на качеството

След гладенето дрехите трябва да бъдат предадени на ръководителя на пералнята или управителя на магазина за проверка, за да се гарантира, че няма разхлабени петна или лоши места.

Recommended For You

About the Author: Radoslava