Усилватели на вкуса в храните за кучета

Усилватели на вкуса в храните за кучета

Усилватели на вкуса в храните за кучета. Котките и кучетата преценяват храната си по миризмата, така че ароматизирането може да я направи по-привлекателна за тях, отколкото е в действителност. Малко по-трудно е да се направи подробен преглед на тази група добавки. Тъй като производителите по правило не разкриват точно кои ароматични вещества използват – това е фирмена тайна, която определя търговския успех.

Усилватели на вкуса в храните за кучета

Има строги GOST както за аромати на фуражи, така и за храните на кучета и въобще за домашните любимци – те включват само одобрени добавки. По-рано писахме, че ароматите, естествени или изкуствени в храната за кучета и храната за котки, са безопасни за здравето.

В светлината на това едва ли може да се каже, че ароматите в храната за кучета по някакъв начин влияят на тялото на домашния любимец и могат да му навредят. Може ли присъствието им да говори за евтин, безвкусен продукт, който е маскиран с такава добавка? По-скоро не, отколкото да, но трябва да се разбере, че колкото повече различни добавки, толкова по-икономичен е фуражът. В по-скъпите и по-естествени храни за кучета горните добавки не се използват.

Понякога ароматите в храните за кучета наистина могат да прикрият неприятните миризми – например шкембето, което е евтин компонент, съдържа трудно смилаем протеин и обикновено не се използва за скъпи фуражи или се използва в малки количества.

Този компонент в кучешката храна също може да бъде класифициран.

Според наличната информация тази добавка се нарича C’SENS 9L и се доставя в Русия от SPF, най-голямото предприятие за производство на фуражни аромати, със седалище във Франция. Тъй като точният състав на C’SENS 9L не може да бъде определен и няма причина да се предполага, че е естествен, ние не бихме се доверили на такава съставка във фуража. Най-вероятно това е просто комплекс от химически аромати и вкусови атрактанти (вещества в храната за кучета, които привличат с миризмата си). Изкуствените подобрители на вкуса, особено с неизвестен произход, не трябва да бъдат част от качествена готова храна за кучета. Съществува риск те да причинят алергии в домашния любимец, пристрастяване към храната или да се натрупат в тялото.

Recommended For You

About the Author: Radoslava