12 грешки при пране, които вероятно допускате 

12 грешки при пране които вероятно допускате 

Няколко грешки при пране, които вероятно допускате

Не закопчавате циповете напълно

Металните зъби биха могли да  се закачат за деликатни и плетени дрехи, които се перат заедно.Пране на ризи, които са напълно закопчани

Това изглежда като една много добра идея, но може да натовари копчетата и илиците и да доведе до “изпукване” на копчетата точно като пуканки. Отделете време, за да разкопчаете всички копчета преде да хвърлите дрехите в пералнята.

Използване на твърде голямо количество белина

Помислете много добре преди да налеете белината! Вие всъщност не се нуждаете от нея, за да се отървете от протеинови петна като кръв, пот и сълзи. (Добре, може бе сълзите не са сериозен проблем при пране.) Ето една естествена опция: хвърлете мръсните чорапи, тениските и дамското бельо в  една голяма тенджера с вода, добавете резенчета лимон и варете за няколко минути.

Не изравнявате вашата перална машина

Ако вашата перална машина не е добре нивелирана, вибрациите могат да увредят вашата подова настилка и преждевременно да износят ключови компоненти като  амортисьорите и лагерите на ваната. Нека не забравяме и ужасният шум.  Поставете нивелир върху пералната машина и регулирайте нейните крака. Ако и това не помогне,  подсилете пода със парче шперплат с дебелина около 1.9 сантиметра, което да е малко по-голямо от базата на машината. Това би помогнало на вибрациите да бъдат абсорбирани.

Оставяте сушилнята да “почива” между пранетата

Някои хора обичат да чакат около един час, след като пералната машина приключи своя цикъл преди да сложат следващите дрехи за пране. Но всъщност поставянето на пране след пране е по-умно и ефективно.  Защото по този начин ще се възползвате от предимството на задържаната топлина и пестите енергия.

Пренебрегвате постоянните настройки на вашата сушилня

Пускате чорапи от немай-къде

За да не се закачат за някоя друга дреха или за да не се изгубят, пускайте първо чорапите в пералнята.

Не почиствате вашата сушилня

 

Повече за химическото чистене тук!

Recommended For You

About the Author: SeoAdmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *