HR консултиране – как протича

HR консултиране

Понякога мениджърите имат нужда да се говори професионално и меко с обещаващ служител, за да бъде подтикнат  той да се замисли за бъдещата си кариера. Не всички искат да станат лидери. Някои от колегите са доста удобни на сегашните си места. Те искат да се развиват в своята област и да работят по същия начин, отколкото да станат мениджъри. Никога не принуждавам човек да премине към следващата стъпка, ако той не е готов.

HR консултиране – как протича

  1. HR консултантите в компанията играят по-голяма роля като треньори. Те не дават готови отговори, а по-скоро задават правилните въпроси. HR консултантите дават примери за успешна кариера в рамките на компанията. Препоръчват експерти от пазара. HR консултантът може да даде нова перспектива за вътрешните движения.

Има примери, когато  хората преминават от един отдел в друг, например, от административния отдел към маркетинговия или от правния отдел към административния. Важното в случая е да се проследи навреме, че хората ще бъдат по-ефективни на новото място и да бъдат подтикнати и подкрепени към решението да променят работния си профил.

2. Кариерното HR консултиране е добро средство за предотвратяване на професионалното изгаряне. HR може да забележи, когато служителят намали ефективността си , загуби пламъчето в очите си. Лечението на този вид „изгаряне“ може да бъде само посредством хоризонтално или вертикално движение на служителя. Когато фокусът му се промени, той започва да се развива в нова за себе си посока и това несъмненно възвръща вкуса му и желанието му към и за работата.

Кариерното консултиране също работи добре за предотвратяване на професионалното „изгаряне“ на самия HR. В случай на успешен ход, веднага можете да видите резултата от работата си, да получите положителна обратна връзка от човек. Това е творческа работа, която изисква нестандартен подход, за разлика от рутината, която се възпали.

За услуги и контакт с нас, Upskill , телефон: +359 882 240 381.

Адрес: София, жк. Манастирски ливади, бул. България 111, сграда А, етаж 4.

 

 

 

Recommended For You

About the Author: Radoslava

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *