Дисковата четка за уреди за миене на подове

уреди за миене на подове

Уреди за миене на подове – четките са дискови и цилиндрични. Последните се наричат ​​още ролка или ролка. Както подсказва името, някои четки приличат на диск и се въртят в равнина, успоредна на пода. Други са цилиндър с четина и се въртят в равнина, перпендикулярна на пода.

Най-често срещаните четки за уреди за миене на подове са дискови. Те са оборудвани с по-голямата част от подопочистващите машини. Дисковата четка може да се използва върху повечето плоски повърхности и е отлична за поддържащо почистване. Износването на косъмчетата на дисковата четка е по-малко от това на ролковата четка. Това е следствие от факта, че натискът на четката върху единица повърхност на ролкова четка е до 7 пъти по-голям. В тази връзка е препоръчително да се използват ролкови четки за общо (основно) почистване или в зони с устойчиво или комплексно замърсяване.

Фактор – четки за уреди за миене на под

Друго предимство на уредите за почистване на подове с ролкови четки е възможността за едновременно почистване на малки отпадъци. Това е особено вярно в складовете, където зърнените култури могат да се разлеят на пода до стелажа; дървени стърготини, парчета опаковки и други малки отпадъци често се намират на пода. Повечето подопочистващи машини с ролкови четки имат специален контейнер за събиране на малки отпадъци. Благодарение на своето „вертикално“ въртене, ролковата четка няма да изхвърли такива отпадъци настрани като дискова четка, а ще ги изхвърли върху себе си директно в контейнера. По този начин подочистачът изпълнява две функции с едно минаване: метене и миене на подове.

Но! Не очаквайте чудеса в зоната за метене от уреда за почистване на подове с ролкови четки. Той няма как да замести пълноценната метачна машина. И ако Вашият склад е много разхвърлян, тогава преди да използвате уреда за измиване на под, трябва да почистите района по всеки наличен начин.

И така, разгледахме три основни параметъра за избор на уред за почистване на под.

Recommended For You

About the Author: Radoslava