Какво знаем за Албания?

какво знаем за албания

Албания

Доскоро тази привлекателна балканска страна е била практически недостъпна за пътниците, защото политическата система направи невъзможно пускането на гости.

Тази невероятна, макар и малка държава, разположена на западната територия на Балканския полуостров, Албания обхваща Йонийско и Адриатическо море, омайната природа не оставя никого безразличен, различните възможности за почивка са истинско откритие за туристите. Знаете ли, че през годината тук има 300 слънчеви дни? Географско разположение, климатични условия – всичко това допринася за перфектното време почти през цялата година.

Природа

Очарователните природни пейзажи –са визитната картичка на страната! Безкрайни долини, скалисти върхове и могъщи планини, лазурно-сини води на Адриатика, оставят незабравимо впечатление. Трудно е да се повярва, но местните плажове могат лесно да се конкурират с италиански или френски. Прекарването на лятната ваканция в Албания е гаранция за невероятна почивка. Следва да се отбележи също, че освен природните ресурси, с които страната е богата, са запазени и исторически обекти, архитектурни шедьоври и други значими забележителности. Тук се срещат стилове, които не могат да се комбинират, и изглежда, сякаш те се сливат заедно.

Местната архитектура просто шокира с изключителния си дисонанс и това си струва да се види със собствени си очи.

Ароматни маслинови горички, лозя и цитрусови плодове – тази миризма сякаш опиянява ума. Да се ​​изброят всички най-значими забележителности е доста трудно, всяка от тях има специално значение за местното население.

Защо много туристи започнаха да предпочитат да пътуват до Албания?

На първо място, тази страна ще се хареса на тези, които ценят наистина комфортната почивка до морето. Не по-малко забележителен е фактът, че в сравнение със съседните страни, цените на почивката в местните курорти са по-ниски. Е, и кой не мечтае да си почине, в същото време финансово да спечели? Вижте фирма за индивидуални пътувания до Албания – private tours in Albania.

Сред най-популярните курорти не може да не споменем очарователната Саранда, красивата Дуръс, а освен това места като Шкодра, Фиер и Вльора. Някои градове привличат туристи, които не си представят своята ваканция, без да посетят и исторически значими места. Затова се препоръчва на туристите да посетят Дуръс и Розафа, както и други интересни места – исторически значимото място – Берат и културната столица – Корча.

Recommended For You

About the Author: SeoAdmin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *